basiscursus - website acclararefoto

Ga naar de inhoud

basiscursus

fotocursus

Basis foto cursus

De vakantiefolders rollen bij veel mensen weer in de brievenbus of komen via het internet tot u. Hopelijk ben u de vorige keer thuisgekomen van vakantie met mooie herinneringen aan de periode van ontspanning, gezelligheid en vertier. Wellicht bent u alweer aan het genieten van de nieuwe vakantiefolders en maakt u nieuwe plannen.
Een camera (geen mobiel) is vaak een onderdeel van de spulletjes die meegaan op vakantie.
Soms wordt kort voor de vakantie een (nieuwe/tweedehands) camera aangeschaft omdat de foto’s van eerdere vakanties toch niet zo mooi waren. De winkels schreeuwen dat u niet gek bent om nu een nieuwe camera te kopen. Aanbiedingen waar u geen nee tegen kunt zeggen ….. de aangekochte doos wordt kort voor de vakantie uitgepakt en …. dat ziet er ingewikkeld uit, dikke gebruiksaanwijzing … oh, gelukkig zit er een automaatstand op!
Heeft u de nieuwe camera kunnen gebruiken waar die qua mogelijkheden toe in staat is? Kunnen spelen met de instellingen, allerlei composities beter gemaakt dan bij de eerdere pogingen of heeft u de camera voortdurend in de automaatstand laten staan en lukraak afgedrukt? Echt zonde, want daar heeft u zo’n duurdere camera met de vele mogelijkheden toch niet voor aangeschaft.

Een oplossing:
U kunt met mij op stap om uw camera beter te kunnen benutten, daardoor krijgt u ook meer plezier in het fotograferen en komt u inderdaad met betere foto’s thuis.
Zo’n dag begint met een gesprekje over uw beweegredenen om te fotograferen met een korte theorie over de basisbegrippen. Hoe komt een foto tot stand en waar zijn de belangrijkste instellingen voor nodig. Daarna gaan we samen naar buiten om “aan het handje” allerlei situaties vast te leggen, waarbij uw vragen direct kunnen worden beantwoord.
Eén op één benadering zie ik als de beste methode om iemand iets te kunnen leren, de aandacht is geheel op u gericht. In een groep durft iemand vaak iets niet te vragen om niet dom over te komen. In een groep is er ook vaak iemand die de boventoon voert, de rest hobbelt er achteraan …

Meldt u nu aan voor zo’n basiscursus! De cursus bestaat uit een (liefst) doordeweekse ochtend en middag, waarop enige tijd na deze dag nog een gesprek volgt om na te praten en opgekomen vragen te stellen.
De dag en het nagesprek worden in overleg vastgelegd evenals waar uw voorkeur naar uit gaat qua belangstelling. Een wandeling b.v. door het landschap, dolen door Maastricht of een bezoek aan het Gaia.
De kosten voor deze cursus bedragen € 125,- (inclusief koffie/thee, kleine lunch en evt toegang Gaia).

Bent u al ervaren en weet u wellicht anderen die interesse zouden kunnen hebben in deze cursus; laat hen dit bericht lezen of deel dit bericht op Facebook

Stuur een berichtje naar: acclararefoto@gmail.com                       

Elkenrade 7
6289 NA  Elkenrade - Limburg
Nederland
acclararefoto@gmail.com


Terug naar de inhoud